18.9 C
Tulcea
marți, octombrie 3, 2023

A zecea zi de război în Ucraina. Rusia trimite încă o mie de mercenari. Șoigu: Forţele ruse nu au tras în civili, au înfiinţat „coridoare umanitare”.

ECONOMIE

În această dimineață au fost semnalate lupte pe străzile din Sumy. Mariupol este sub blocadă și are nevoie urgentă de instituirea unui coridor umanitar, a atras din nou atenția, la miezul nopții, primarul orașului. La Harkov au fost semnalate bombardamentele în jurul orei 03.00.

Potrivit Statului Major ucrainean, forțele ruse continuă operațiunea ofensivă cu ajutorul aviației și folosind arme de mare precizie. Rușii se concentrează în aceste zile pe încercuirea Kievului și a Harkovului. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a criticat într-un mesaj postat la miezul nopții decizia NATO de a nu impune o zonă de interdicție de zbor.

„NATO a decis în mod deliberat să nu protejeze cerul de deasupra Ucrainei”, a transmis Zelenski într-un mesaj foarte dur, în care a vorbit inclusiv despre o „auto-hipnoză a celor care sunt slabi, lipsiți de încredere”.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE