26.1 C
Tulcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

OMS: Omicron ar putea genera variante ale SARS-CoV-2 şi mai periculoase

ECONOMIE

Europa a înregistrat peste 100 de milioane de cazuri de covid-19 de la începutul pandemiei covid-19 şi peste cinci milioane de cazuri noi în ultima săptămână din 2021, ceea ce ”eclipsează aproape tot ceea ce am văzut până acum”, declară Catherine Smallwood.

”Ne aflăm într-o fază foarte periculoasă. Nivelul contaminării creşte în mod foarte semnificativ în Europa Occidentală, iar impactul real al acestui lucru nu este încă clar”, avertizează ea.

”La nivel individual, riscul spotalizării este probabil mai mic în cazul omicron decât în cazul delta, însă per ansamblu omicron ar putea constitui o ameninţare mai importantă, din cauza numărului mare de cazuri”, estimează ea.

”Atunci când creşte numărul de cazuri atât de semnificativ, este probabil ca un număr mult mai mare de persoane cu boli grave să ajungă la spital, eventual să moară”, subliniază ea.

Regatul Unit, care a anunţat că a înregistrat pentru prima oară peste 200.000 de cazuri noi pe zi, este ameninţat de o criză spitalicească, din cauza lipsei de personal, cauzată de valul omicron.

Franţa s-a apropiat marţi de 300.000 de cazuri, potrivit autorităţilor.

Catherine Smallwood avertizează că se aşteaptă la scenarii similiare în alte ţări europene.

Chiar în cele mai sofisticate şi mai mari sisteme de sănătate există dificultăţi reale în acest moment şi este probabil ca acest lucru să se repete în regiune, pe măsură ce omicron va antrena o creştere a numărului de cazuri de covid-19…(!)

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE