30 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

Control dispus de MADR în Delta Dunării după ce APIA a blocat o cerere de plată de peste 5 milioane de euro într-o afacere legată de stuful din deltă, care acum este cercetată și de Parchetul European

ECONOMIE

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin BARBU, a dispus o anchetă a Corpului de control în vederea verificării legalității acordării subvențiilor pentru paludicultură, având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitoare la modalitatea de acordare a acestui nou tip de subvenții. Ministrul agriculturii a solicitat ca din echipa de control să facă parte și inspectori Antifraudă.

MADR a primit din partea mediului asociativ mai multe solicitări referitoare la posibilitatea de finanțare a activității de paludicultură – recoltarea stufului. Acest tip de sprijin se acordă și de către alte state din Uniunea Europeană, respectiv Austria, Franța, Lituania sau Suedia.

Delta Dunarii

Într-o anchetă difuzată la PRO TV, se arată cum o modificare legislativă promovată de actualul ministru al Agriculturii transforma terenurile din Deltă în pășuni pentru care se puteau primi subvenții. Pentru banii europeni au depus actele două firme, în care au fost acționari până anul trecut fiul lui Paul Stănescu, numărul doi în PSD, și un consilier al acestuia. Firmele controlau tăierile de stuf din Deltă.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE