-0 C
Tulcea
joi, decembrie 7, 2023

Giurgiu:28 de bătrâni au fost evacuați din calea focului care a cuprins casa din vecinătatea căminului în care locuiau

ECONOMIE

Incendiul se manifesta violent, cu degajări de fum, iar casa se afla în imediata apropiere a unui cămin pentru persoane vârstnice, situat pe șoseaua Sloboziei. Fumul a pătruns și în clădirea respectivă, fiind necesară evacuarea a 28 de persoane care erau cazate în cămin și a personalului de serviciu, ca măsură de protecție. Acestea se aflau la parter și la etajul 1 și au fost evacuate de pompieri în curtea căminului.

Giurgiu: 28 de bătrâni au fost evacuați din calea focului 14.01.2023

Imediat, s-au aerisit toate încăperile afectate de fum, la etaj, iar 27 de persoane au fost conduse în sălile amenajate la parterul clădirii. O femeie, în vârstă de 91 de ani, cu probleme medicale deja existente, a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la spital.

Urmăriți Știrile TotalPress și pe Google News

Giurgiu: 28 de bătrâni au fost evacuați din calea focului 14.01.2023

Concomitent cu acțiunea de evacuare și salvare a persoanelor, pompierii au acționat pentru stingere incendiului la locuința din strada Ramadan. Acesta se manifesta pe o suprafață de aproximativ 250 mp.

Proprietarii locuinței s-au autoevacuat și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Au ars ferestre, uși, mobilier, electronice și electrocasnice, o tonă de lemne de foc, articole textile, iar pereții casei s-au degradat în proporție de aproximativ 65%.Alte două proprietăți au fost afectate de acest incendiu.

La căminul pentru persoane vârstnice, s-au deteriorat o fereastră PVC, izolația exterioară a clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp și un aparat de aer condiționat.

La un alt vecin, au ars două ferestre PVC și s-a deteriorat tencuiala casei pe o suprafață de circa 30 mp.

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o cisternă, o descarcerare, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE