30 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

Atacuri masive ale Rusiei asupra Ucrainei. Kievul a fost principala ţintă

ECONOMIE

În noaptea de 2 ianuarie, rușii au lansat în Ucraina 99 de rachete de diferite tipuri, dintre care 72 au fost distruse. Potrivit lui Zaluzhny, rușii au atacat infrastructura civilă și critică, instalațiile industriale și militare. Majoritatea au lovit capitala (PravdaUcraina).

Consecinţele atacului cu rachetă din 2 Ianuarie la Harkov.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că patru persoane au fost ucise şi cel puţin 92 au fost rănite în urma atacului rusesc masiv de marţi, în care au fost folosite zeci de rachete şi drone conform The Guardian.

Şeful armatei ucrainene, Valerii Zalujni, a scris pe Telegram că ruşii au tras în total 99 de rachete, de toate tipurile, în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, iar 72 dintre acestea au fost distruse de apărarea antiaeriană ucraineană.

Ruşii au atacat infrastructuri civile şi de importanţă vitală, facilităţi industriale şi militare şi au vizat în principal capitala Kiev, a spus comandantul armatei ucrainene.

Iniţial, ruşii au atacat cu drone Shahed din direcţia sud-est, dar toate cele 35 de drone de atac au fost distruse. Apoi, în jurul orei 6 dimineaţa, 16 bombardiere Tu-95MS au lansat cel puţin 70 de rachete de croazieră aeriene Kh-101/Kh-555/Kh-55. Începând cu ora 7:30, a fost înregistrată lansarea a zece rachete aerobalistice X-47M2 „Kinjal” de pe avioane de vânătoare MiG-31K. Inamicul a atacat, de asemenea, dinspre mare cu trei rachete de croazieră Kalibr, iar dinspre nord cu 12 rachete balistice Iskander-M/S-300/S-400. De asemenea, invadatorii au tras patru rachete antiradar Kh-31P de pe avioane tactice Su-35, a detaliat Zalujni, citat de Ukrainskaia Pravda.

Primarul Kievului, Vitali Klitciko, a anunţat că în dimineaţa zilei marţi, forţele de apărare aeriană au distrus 61 de rachete pe cerul de deasupra Kievului, inclusiv 10 rachete aerobalistice Kinjal.

Trei persoane au murit şi 38 au fost rănite în regiunea Kiev. O persoană – o femeie – a murit chiar în capitala Kiev, iar celelalte două în regiune.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE