18.9 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

Guvernul aprobă valoarea maximă a costurilor aferente cazării pentru cetăţenii ucraineni care intră în România în urma conflictului armat

ECONOMIE


Executivul va decide cu privire la proiectul de hotărâre pentru aprobarea valorii maxime a costurilor aferente cazării în alte locaţii stabilite de comitetele judeţene/ al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă pentru cetăţenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, precum şi pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne.

Proiectul de hotărâre va fi aprobat în baza unei hotărâri a CNSU adoptate vineri. Prin hotărârea CNSU se propune ca pentru finanţarea cheltuielilor prevăzute în OUG nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, să fie alocate Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE