18.9 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

Planul de dezvoltare socială și economică a Chinei pentru 2022 prevede creșterea PIB-ului țării la nivelul de 5,5%.

ECONOMIE

În 2022, ținta de deficit bugetar este planificată la aproximativ 2,8% din PIB, a declarat premierul Li Keqiang într-un raport despre activitatea guvernului la o sesiune a Consiliului de Stat al Chinei. Anul trecut, deficitul a fost de aproximativ 3,2% din PIB (Interfax).

Planul prevede ca inflația în 2022 să nu depășească 3%, iar rata șomajului, calculată pe baza unor studii eșantion în orașe și orașe, să fie menținută la 5,5%.

Li Keqiang a subliniat în raportul său că, în ciuda riscurilor multiple în creștere, economia Chinei va continua să se dezvolte constant.

Se estimează că cheltuielile Chinei pentru apărare vor crește cu 7,1% în acest an, la 229,5 miliarde de dolari, potrivit proiectului de buget.

În 2021, cheltuielile militare au crescut cu o rată anuală de 6,8%, până la 209 miliarde USD, iar în 2020, creșterea a fost de 6,6%.

Experții mondiali au prezis o creștere a creditelor pentru apărare în legătură cu politica și acțiunile intensificate ale administrației americane față de Taiwan, precum și extinderea prezenței militare americane în regiunea Indo-Pacific.

În ultimul an, au existat treceri repetate ale navelor marinei americane prin strâmtoarea Taiwan, cu delegații de oficiali americani pensionari și actuali vizitând insula, declarând angajamentul continuu al SUA de a „îndeplini angajamentele” față de Taiwan. SUA continuă livrările militare către regimul taiwanez.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE