18.9 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

La cerere, taloanele de pensie pot fi transmise în format electronic de către Casa Naţională de Pensii Publice

ECONOMIE

A fost promulgat actului normativ privind completarea legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Astfel, poate fi transmis de către Casa Naţională de Pensii Publice, la cerere în format electronic, pe e-mail sau în contul online al CNPP documentul de informare privitor la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru plata pensiei în cont curent sau cont de card.

Casa Naţională de Pensii Publice transmite, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul on-line deschis în portalul CNPP, documentul de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru efectuarea plăţii drepturilor prevăzute la alin. (1) şi (2) în cont curent sau în cont de card.

Documentul de informare se transmite în format electronic începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card.

Documentul de informare transmis în format electronic, produce efecte juridice identice cu documentul de informare cu privire la sumele plătite transmis lunar la domiciliu sau, după caz, la reşedinţă prin serviciul de corespondenţă standard. 

Michael Gudu deputat PNL Tulcea

TOTAL INFO

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE