10 C
Tulcea
sâmbătă, aprilie 20, 2024

16 români arestați după ce au excrocat statul italian cu 15 milioane de euro. Care sunt metodele folosite.

ECONOMIE

Parchetul din Milano și Poliția de Finanțe Cremona și Novara au făcut 16 arestări sub acuzațiile de înșelăciune calificată împotriva statului, asociere infracțională și extorcare. Românii au încasat 15 milioane de euro în urma unei scheme care urma să le aducă în total aproximativ 60 de milioane de euro, conform Corriere della Sera.

În fapt, românii s-au prezentat la oficiile Cafs unde se intermediază dosarele pentru ajutoarele sociale cu documentele a 9.000 de români care nu au fost niciodată în Italia. Angajații au acceptat documentele, unii fiind amenințați, alții mulțumindu-se cu cei 10 euro primiți pentru fiecare dosar procesat .

Ancheta coordonată de procurorul Maurizio Romanelli încearcă să lămurească exact modul în care românii s-au prezentat în aceste oficii cu codurile fiscale a sute de români, afirmând pur și simplu că aceștia erau rezidenți în peninsulă în ultimii 10 ani și că aveau calificările pentru a beneficia de un anumit tip de ajutor social, denumit ”venit de cetățenie”.

Ajutorul social în cauză se numește „venitul de cetăţenie” (Reddito di cittadinanza, Rdc), se adresează celor care trăiesc sub pragul sărăciei în Italia și ajunge la 780 de euro pe lună pentru o singură persoană, cu creşteri sau scăderi în funcţie de situaţia familiei, pe o perioadă de 18 luni.

Condiția principală pentru a primi  acest ajutor este să nu fi locuit în străinătate în ultimii doi ani pentru italieni şi să fi locuit în Italia timp de cel puţin zece ani pentru străini. Alte condiții: să aibă un indicator anual al situaţiei economice pe familie inferior sumei de 9.000 de euro, să nu dispună de un patrimoniu imobiliar mai mare de 30.000 de euro anual și să aibă un patrimoniu financiar de sub 6.000 de euro.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE