26.1 C
Tulcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Două medicamente autorizate pentru prevenirea COVID-19 la adulți și adolescenți

ECONOMIE

EMA a început să evalueze o cerere de autorizare de punere pe piață pentru combinația de anticorpi monoclonali Ronapreve (casirivimab / imdevimab). Solicitantul este Roche Registration GmbH. Ronapreve, co-dezvoltat de Regeneron Pharmaceuticals Inc. și Roche Registration GmbH, este destinat tratamentului COVID-19 la adulți și adolescenți de la vârsta de 12 ani, care nu necesită terapie suplimentară cu oxigen și care prezintă un risc crescut de a dezvolta COVID-19 sever și pentru prevenirea COVID-19 la adulți și adolescenți cu vârsta de 12 ani și peste.

O primă listă de cinci mijloace terapeutice promiţătoare a fost publicată în iunie 2021. În Octombrie 2021, Comisia a realizat o acţiune-cheie prin crearea unui portofoliu de 10 mijloace terapeutice potenţiale împotriva COVID-19.

Lista este stabilită pe baza unor avize ştiinţifice independente şi cuprinde în principal mijloacele terapeutice potenţial eficace împotriva COVID-19 care au şanse mari să fie autorizate şi, prin urmare, să fie disponibile curând pe piaţa europeană.

Aceste mijloace terapeutice vor fi disponibile cât mai rapid posibil pentru pacienţii din întreaga UE, cu condiţia ca siguranţa şi eficacitatea lor să fie confirmate de Agenţia Europeană pentru Medicamente. Atât Ronapreve cât şi Regkirona au fost incluse pe lista Comisiei de cinci mijloace terapeutice promiţătoare în iunie 2021, solicitând autorizaţia de introducere pe piaţă în octombrie 2021.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE