3 C
Tulcea
joi, ianuarie 26, 2023

Un alt spital Covid în flăcări(!) Doi pacienți au murit carbonizați și un cadru medical a suferit arsuri grave

ECONOMIE

„Din primele informații în această secție se aflau internați 20 de pacienți. Sunt 2 victime și 16 persoane care sunt evacuate și transferate către Spitalul Județean Ploiești (15 pacienți și un cadru medical). Este și o victimă care este transferată la Spitalul de Urgență Floreasca și care are arsuri pe o suprafață de sub 50% din suprafața corporală, conform primelor evaluări. Ceilalți pacienți sunt stabili și vor fi evaluați în UPU a Spitalului Județean Ploiești. Ministrul Sănătății, Cseke Attila, ține legatura cu Raed Arafat, șeful DSU”, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat.

ISU spune că spitalul a avut autorizații emise în 2010 și în 2014, dar că între timp s-au făcut renovări pentru care nu s-a solicitat autorizație. 

„Spitalul a avut o autorizaţie de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obţinut o altă autorizaţie în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări şi schimbări de destinaţie pentru care nu s-a solicitat autorizaţie de securitate la incendiu.

În luna februarie a.c., Secţia de Boli Infecţioase a fost verificată şi sancţionată contravenţional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu”, precizează sursa citată.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Bogdan Nica, afirmă că primele concluzii ale pompierilor cu privire la posibila cauză a incendiului izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase ar fi că focul a pornit de la un posibil scurtcircuit după ce un pat a atins o priză.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, medicul Bogdan Nica, afirmă că spitalul a fost amendat anul acesta pentru că din anul 2014 nu a îndeplinit condiţiile de autorizare privind securitatea la incendiu. ”Aş fi dorit şi eu – şi astăzi mai mult decât în lorice moment – ca această autorizaţie să existe. Dar, după umila mea părere, un astfel de accident se poate întâmpla şi cu trei autorizaţii, nu cu una”, afirmă managerul.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE