27.2 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

PNRR: Prin Reforma 1 se urmărește instalarea și conectarea la reţea a 3 000 MW de capacitate suplimentară de energie din surse regenerabile

ECONOMIE

România produce energie verde din sistemul eolian și fotovoltaic, pentru că producția din biomasă este de doar 0,68%, adică o cantitate nesemnificativă, care nu schimbă problemele din țara noastră. Producția de energie eoliană și fotovoltaică depinde foarte mult de condițiile meteo, de anotimp și mai ales de sistemul instalat.

Din eolian și solar, România ar putea obține circa 22,5% din producția totală de energie electrică, arată ANRE. Pe de altă parte, Transelectrica arată că din producția totală de 7.087 MW, doar 18,3% provine din eolian și solar, plus alți 0,68% din biomasă.

„Reforma pieței de energie electrică, înlocuirea cărbunelui din mixul energetic și susținerea unui cadru legislativ și de reglementare pentru investițiile private în producția de electricitate din surse regenerabile din componenta Energie are ca rezultat instalarea și conectarea la reţea a cel puțin 3 000 MW de capacitate suplimentară de producţie energie din surse regenerabile până la 30 iunie 2026”, se stipulează în PNRR.

Așasar, prin Reforma 1 se urmărește instalarea și conectarea la reţea a cel puțin 3 000 MW de capacitate suplimentară de producţie energie din surse regenerabile până la 30 iunie 2026”, mai anunță Guvernul.

Michael Gudu Deputat PNL Tulcea

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE