35 C
Tulcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

E-Distribuţie Dobrogea începe lucrările de relocare a reţelelor de medie tensiune din zona Smârdan – Măcin pentru accesul la noul pod suspendat peste Dunăre

ECONOMIE

E-Distribuţie Dobrogea, operator de distribuţie a energiei electrice parte a grupului Enel, începe săptămâna aceasta lucrările de relocare a reţelelor de medie tensiune din zona Smârdan – Măcin pentru a permite realizarea unui drum naţional proiectat pentru accesul la noul pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila. Lucrările vor fi finalizate până în primăvara anului viitor.

Traseul pentru reteaua de medie tensiune a fost re-proiectat pentru a facilita construirea noului drum de acces de pe malul dobrogean către noul pod suspendat peste Dunăre, ce va fluidiza traficul dinspre Brăila spre Măcin.

Proiectul constă într-o supratraversare (construirea retelei peste noul drum naţional) şi două relocări ale liniei de medie tensiune existente, urmând să fie postaţi 19 stâlpi de medie tensiune, 2 stâlpi de înaltă tensiune, cu un traseu în lungime de 3,5 km de reţea de medie tensiune.

În Dobrogea, E-Distribuţie are planificate, în 2021, investiţii de 176 de milioane de lei în modernizarea şi digitalizarea reţelelor electrice, inclusiv prin instalarea de contoare inteligente. Valoarea programelor de modernizare şi de mentenanţă a reţelei electrice din acest an se adaugă investiţiilor de 1,49 de miliarde de lei, realizate în total de E-Distribuţie Dobrogea în perioada 2006 – 2020.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE