27.2 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

(Video) Podul peste Dunăre Brăila –Tulcea: Montarea cablurilor principale se finalizează până-n decembrie 2021. „Am speranța că se va deschide circulația până la sfârșitul anului viitor”

ECONOMIE

Povestea podului continuă(!) Lucrările pentru montarea cablurilor principale la podul suspendat peste Dunăre Brăila-Tulcea avansează în ritm susținut conform agendei de lucru. Este în plină desfășurare cea mai spectaculoasă și mai complexă etapă montarea cablurilor principale la cele două blocuri de ancoraj de pe malurile Dunării.

“Montajul cablurilor este activitatea de bază care se desfășoară în această perioadă, lucrăm în ritm susținut pentru ca ne dorim să finalizăm în decembrie când începem instalarea tiranților și a tablierelor. Operațiunile pe care le vedeți sunt complexe, blocul de ancoraj are câteva etape finale și vorbim despre filarea- compactarea cablurilor care sunt dintr-un oțel special fabricat în Japonia cu o garanție de sute de ani(!)

<em>Sursa foto Dobrogeanewsro<em>

Cablul principal este format din 15 toroane iar taronul la rândul său are 544 de fire urmând ca la final să aibă un diametru de 60 de cm. Greutatea pe care-o va suporta cablul se va transfera strict în structuri și în piloni…fiecare bucată de tablier ce urmează a fi montată cântărește câte 250 de tone.

Mă întrebați de materiale…peste 40.000 mc beton în blocul de ancoraj, peste 20.000 mc la turn, peste 4500 de tone de fier, vorbim despre niște cantități enorme de materiale cu care se putea construi un orășel aș spune. Sunt desfășurate forțe de muncă și logistice foarte mari, până acum nu au fost probleme, toate instituțiile implicate au acționat astfel încât lucrările să se desfășoare conform graficului de execuție”   ne- a declarat inginerul Viorel Eșanu, responsabil cu monitorizarea lucrărilor Astaldi&IHI Infrastructure Sistem Co. LTD

<em>Sursa foto Dobrogeanewsro<em>

„Da, povestea podului continuă să se scrie cu fiecare zi care trece iar lucrul acesta chiar este o certitudine și se poate vedea în imaginile dvoastră iar silueta podului se poate vedea deja cu ochiul liber. Vorbesc cu emoție, vă mărturisesc, de fiecare dată despre spectacolul fantastic pe care-l dă fiecare etapă de execuție a acestui proiect, și o spun în calitate de om care s-a implicat de la începutul-începutului, de inginer care nu se mai satură să vadă cum crește cea mai mare și mai complexă investiție de infrastructură din România ultimilor 30 de ani.

Sursa foto Dobrogeanewsro Horia Teodorescu

Mă bucur să văd că lucrările sunt în grafic așa după cum am fost asigurat de fiecare dată când am vorbit cu Asocierea “ASTALDI S.p.A. – IHI INFRASTRUCTURE SYSTEM CO., L.T.D” care-și dovedesc în fiecare zi profesionalismul și seriozitatea și sunt fericit de fiecare dată când sunt pe acest șantier. Am mai mult decât oricând speranța că la sfărșitul anului viitor se va circula deja pe pod”  a transmis Horia Teodorescu, Președintele Consiliului Județea Tulcea.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE