18.9 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

Coaliția de guvernare din Germania a convenit măsuri de 13 miliarde de euro pentru a ajuta populaţia să facă față creșterii prețurilor la energie electrică

ECONOMIE

Partidele de coaliţie din Germania au convenit miercuri asupra unui pachet de măsuri de aproximativ 13 miliarde de euro pentru a ajuta gospodăriile să facă faţă creşterii preţurilor energiei, care includ eliminarea unei suprataxe percepute pe facturile de electricitate pentru a sprijini energia verde, transmite Reuters.

Partidele de guvernământ ale Germaniei, social-democraţii (SPD), ecologistii Verzii şi partidul pro-business Democraţii Liberi (FDP), au declarat că măsurile au fost concepute pentru a ajuta gospodăriile care au cea mai mare nevoie.

Părţile au convenit să elimine suprataxa pentru energie regenerabilă în iulie, cu aproximativ şase luni mai devreme decât era planificat.

Alte măsuri, inclusiv creşterea alocaţiei pentru impozitul pe venit, creşterea unei alocaţii pentru navetişti şi acordarea mai multor ajutoare pentru copiii din familiile mai sărace, ar avea ca rezultat o reducere totală de aproximativ 7 miliarde de euro, a spus Lindner.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE