-0 C
Tulcea
joi, decembrie 7, 2023

Scăderea cu 50% a accizei la combustibil ar reduce preţul la pompă imediat cu peste 1 leu

ECONOMIE

Liderii coaliţiei de guvernare au ajuns la un acord de principiu pentru reducerea accizei la carburanţi, precum şi pentru prelungirea actualei scheme de plafonare şi compensare a preţurilor la energie electrică şi gaze naturale după 1 aprilie, au informat surse politice.

La propunerea PSD, acciza la carburanţi ar putea să fie redusă cu 50% pe o perioadă de trei luni, cu aplicare mai înainte de 1 aprilie.

În urma discuţiilor din şedinţa coaliţiei, plafonarea preţului la energie ar urma sa rămână in vigoare şi să se prelungească pentru o perioadă de timp scurtă, o lună, iar Guvernul să caute şi alte măsuri pentru a menţine preţurile la energie, inclusiv o discuţie cu Comisia Europeană pentru o piaţă reglementată.

Ordonanţa de urgenţă care plafonează şi compensează preţurile la energie ar putea fi prelungită în luna aprilie, plafonarea rămânând de 0,8 lei pentru consumatorii casnici la energia electrică şi 0,31 lei la gazele naturale, au indicat sursele citate. Ar urma ca aceste măsuri să fie prelungite până se va putea face o reglementare a preţului la energie, cu acordul Comisiei Europene.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE