36.1 C
Tulcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Partidul Verzilor din Germania a aprobat participarea la negocieri cu Partidul Social Democrat (SPD) şi Partidul Liber Democrat (FDP) în vederea formării viitorului guvern

ECONOMIE

Delegaţii la o conferinţă a Partidului Verzilor de la Berlin au votat în favoarea demarării serioase a negocierilor în urma întâlnirilor exploratorii iniţiale, în urma cărora reprezentantul SPD Olaf Scholz ar putea să o succeadă pe Angela Merkel în funcţia de cancelar.

Alianţa ”semafor” vizată – numită după culorile roşu, galben şi verde ale partidelor – va fi condusă de SPD, care a obţinut primul loc la alegerile de luna trecută (Reuters).

Un acord final de coaliţie, pe care Scholz speră să-l încheie înainte de Crăciun, va fi din nou supus unui vot al tuturor membrilor Partidului Verzilor.

Olaf Scholz este în prezent ministru al Finanţelor şi vicecancelar în coaliţia guvernamentală actuală dintre conservatorii lui Merkel şi partenerul lor junior, SPD.

El a anunţat vineri că el şi liderii Verzilor şi ai FDP vor să treacă la discuţii formale pentru formarea unei coaliţii.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE