27.2 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

Statele Unite irosesc milioane de doze de vaccin Covid-19, în condițiile în care multe state ale lumii se plâng de lipsa lor

ECONOMIE

Potrivit unei analize a datelor CDC, cel puțin 15 milioane de doze au fost abandonate în SUA între martie și septembrie. O anchetă separată a constatat că dozele de 1 milion au fost aruncate în 10 state în perioada decembrie-iulie. Dozele irosite reprezintă o mică parte din numărul de fotografii administrate în aceste state – în Louisiana, de exemplu, au fost administrate cu succes 4,4 m doze.

Știrea vine în timp ce milioane de oameni din întreaga lume așteaptă primele doze. Doar 1% din populațiile din țările cu venituri mici au primit primele fotografii începând cu luna iulie, comparativ cu mai mult de jumătate dintre cei care trăiesc într-o mână de țări cu venituri mari.

Multe dintre dozele aruncate au provenit de la farmacii. În mai, două lanțuri de farmacii au irosit mai multe doze decât statele SUA, teritoriile și agențiile federale combinate, pentru aproape trei sferturi din dozele aruncate. Acum, cel puțin 7,6 m doze aruncate provin din patru farmacii importante : Walgreens, CVS, Walmart și Rite Aid.

Există mai multe motive pentru care dozele au fost irosite: uneori un flacon este crăpat sau nu conține atâtea doze pe cât le-am promis; uneori funcționarea defectuoasă a acelor; congelatoarele se defectează sau curentul se stinge. În mod frecvent, oamenii nu se prezintă la întâlniri, iar doza rezervată pentru ei într-un flacon nu este utilizată.

În fața inechităților globale, nu este la fel de simplu ca statele care donează vaccinuri neutilizate. Dozele deja distribuite statelor nu pot fi refăcute la nivel internațional din cauza problemelor birocratice și de siguranță legate de depozitarea corectă a vaccinurilor.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE