8.9 C
Tulcea
duminică, aprilie 21, 2024

Alte echipamente de ultimă generație prin proiectul „Reabilitare și modernizare Secție Centrală de Sterilizare și Sala de Operație Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tulcea”

ECONOMIE

Au fost recepționate lucrările și dotările medicale aferente investiției „Reabilitare și modernizare Secție Centrală de Sterilizare și Sala de Operație Ortopedie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tulcea” din proiectul „Infrastructura Transfrontalieră de Sănătate”, finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, Obiectivul tematic 8: Provocări comune în domeniul siguranţei şi securităţii, Prioritatea 4.1 – Sprijin pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate și accesul la sănătate, din cadrul Programului Operațional, oferind soluții pentru consolidarea infrastructurii medicale atât în judeţul Tulcea, cât și în oraşul Izmail (regiunea Odessa), facilitând accesul la servicii medicale de înaltă calitate.

Valoarea finală a lucrărilor și a echipamentelor achiziționate este de 8.594.185 lei (T.V.A inclus) și reprezintă cea mai mare finanțare alocată în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, pentru Județul Tulcea.

„Este un proiect de infrastructură majoră, aproximativ 70% din buget fiind alocat pentru aparatură și echipamente medicale, a căror valoare se ridică la peste 1,3 milioane euro.

Așa cum am mai spus, sala de operații are integrat și un sistem de telemedicină . Acesta le permite medicilor să comunice foarte rapid cu pacienţii, dar şi între ei, anulează distanţe şi oferă avantaje față de medicina clasică.

Am spus și repet că sănătatea este pentru mine un domeniu prioritar în acest mandat, obiectivul pe care-l urmărim fiind îmbunătățirea calității actului medical pentru tulceni. Prin muncă, Consiliul Județean Tulcea dovedeşte, cu bună-credință, că se poate” a declarat Horia Teodorescu, președinte al Consiliului Județean Tulcea.

Alături de Consiliul Județean Tulcea – lider de proiect, în baza acordului de cooperare transfrontalieră, sunt implicați parteneri din România și Ucraina, respectiv Unitatea Administrativ Teritorială Oraş Măcin (România), Comitetul Executiv al Consiliului Orăşenesc Izmail (Ucraina), Spitalul Regional Dunărean al Oraşului Izmail (Ucraina) şi Asociaţia de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea” Dunărea de Jos, Galaţi (România).

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE