32.2 C
Tulcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Ministrul Educaţiei: Chiar şi în universităţi avem o rată de vaccinare sub media europeană

ECONOMIE

„La angajaţi se pune problema dreptului la muncă, important este că rectorii şi studenţii, deopotrivă, îşi doresc ca universităţile să fie medii sigure. (…) În mare, suntem, chiar şi în universităţi, unde ar trebui să fim cu cea mai mare înţelegere faţă de importanţa vaccinării, de progresele ştiinţei, avem o rată de vaccinare sub media europeană”, a afirmat ministrul Educaţiei duminică seară, într-o intervenţie la Digi24,  referindu-se la demersul Consiliului Rectorilor din România care solicită Guvernului şi Parlamentului să introducă certificatul verde COVID în toate spaţiile universităţilor.

Conform ministrului, există universităţi, precum cea de Medicină şi farmacie din Târgu Mureş, unde rata de vaccinare în rândul studenţilor este de 90%, în timp ce în alte universităţi 50-55% dintre studenţi sunt vaccinaţi. Există  şi universităţi care nu au raportat rata de vaccinare, a precizat ministrul.

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) solicită Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei, în sensul în care aceasta să prevadă că accesul în spaţiul universitar este posibil în baza certificatului verde digital privind vaccinarea anti-COVID. Excepţie ar urma să facă, potrivit propunerii, persoanele care au contraindicaţii medicale privind imunizarea prin vaccinare.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE