18.9 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

19 mandate de percheziție domiciliară, în județele Dâmbovița, Sibiu, Timiș, Alba, Maramureș, Constanța, Brașov și București pentru obținerea ilegală de fonduri și înșelăciune

ECONOMIE

În această dimineață, 13 iunie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, pun în executare 19 mandate de percheziție domiciliară, în județele Dâmbovița, Sibiu, Timiș, Alba, Maramureș, Constanța, Brașov și în municipiul București, la zece persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, obținerea ilegală de fonduri și înșelăciune.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada iunie 2020 – ianuarie 2021, prin intermediul a șase societăți comerciale, bănuții ar fi solicitat fonduri garantate de stat pentru întreprinderi mici și mijlocii și ar fi falsificat documente, în vederea obținerii de finanțări de la diverse unități bancare, cu intenția vădită de a nu returna împrumutul.

Prejudiciul cauzat este de 1.180.000 de lei.

Precizăm că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

TOTAL INFO

1 COMENTARIU

  1. Felicitari autoritatilor pentru solutionarea acestei cauze si pentru efortul de a lupta impotriva fraudelor cu fonduri europene. Acestea sunt principii recunoscute si sustinute de toti cei care apreciaza adevarata importanta a responsabilitatii si loialitatii fata de valorile europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE