27.2 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

Flagrant! Liderul grupării avea 10 kg de cannabis acasă

ECONOMIE

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada februarie 2021-noiembrie 2021, inculpații au constituit un grup infracțional organizat în scopul introducerii în țară, pe ruta Spania-România, de droguri de risc, folosind atât mijloace de transport, cât și societăți de curierat, și comercializării acestora pe teritoriul României, către diverși consumatori de astfel de substanțe.

La data de 04.11.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a liderului grupării, în timp ce deținea la domiciliul său cantitatea de 10 kilograme de cannabis.

Ulterior, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat 4 percheziții domiciliare, pe raza județelor Dâmbovița, Ilfov, Tulcea și a municipiului București, în urma cărora au mai fost ridicate 518 grame de rezină de cannabis, alte 1,5 kilograme de cannabis, 2 cântare electronice de mare precizie, sumele de 7.590 de euro, 6.650 de lei, un dispozitiv pentru detectarea microfoanelor și alte bunuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Dâmbovița cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE