10 C
Tulcea
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Maramureș: Deconturi false pentru refugiaţi ucraineni. Sute de mii de lei, cash, găsite la locuinţele suspecţilor

ECONOMIE

În urma celor 117 percheziții efectuate ieri, 9 februarie, în localitatea Petrova, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sprijiniți de polițiștii implicați în activitate, au descoperit înscrisuri relevante, ce pot avea legătură cu cauza, telefoane mobile, unități PC și stickuri USB, care pot ajuta la probarea întregii activități infracționale.

De asemenea, au fost descoperiți și ridicați 277.170 de lei, 18.190 de euro, 1.600 USD și 200 de lire sterline, susceptibile că ar proveni din decontarea, fără drept, de la bugetul de stat a cheltuielilor pentru cazarea și hrana persoanelor provenite din Ucraina, pentru perioada martie-noiembrie 2022.

Totodată, s-a stabilit că o parte dintre locațiile menționate în cererile depuse la unitatea administrativ teritorială erau improprii activităților de cazare, fiind case în construcție, fără uși sau ferestre, fără utilități, iar spațiul camerelor este subdimensionat.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorului de caz, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost săvârșite faptele, identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională, precum și pentru identificarea și indisponibilizarea de bunuri, în vederea recuperării prejudiciului.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE