27.2 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

Primarul municipiului Tulcea: Stadiul lucrărilor la noile rețele de apă pluvială, apă potabilă, apă uzată. Orașul începe să-și rescrie coordonatele de normalitate

ECONOMIE

„Trebuie să vă spun că, pe lângă faptul, cunoscut de altfel de toți edilii dinaintea mea, că rețeaua de alimentare cu apă a orașului este foarte veche, extrem de uzată și cârpită, la fel este rețeaua de canalizare (acolo unde este, pentru că am găsit cartiere întregi fără) iar captarea apelor pluviale…este grozavă dar lipsește cu desăvârșire…Așadar, pe lângă toate acestea, am găsit canalizări înfundate cu deșeuri textile, peste 40 de kg de cârpe, varză sau diferite depuneri de grăsimi, iar alimentarea cu apă era avariată de conectori fisurați, de slabă calitate, care au fost înlocuiți cu mufe electrosudabile…drept pentru care a trebuit să desfășurăm o serie de intervenții de urgență” ne-a declarat Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea.

„Se desfășoră în ritm alert, conform graficelor, lucrările pentru apele pluviale cu finalizarea căminelor din sensul giratoriu Delta, pentru eliberarea în totalitate a acestuia, montarea conductelor pe str. Păcii până la intersecția cu str. Babadag și cu săpăturile complexe în stânca de pe str. Nicolae Bălcescu, unde se va monta PAFSIN de 800 mm, care va descărca torenții în conductele de pe str. Gloriei” 

„După realizarea lucrărilor de curățenie în sensul giratoriu Delta, pentru deschiderea circulației, au început săpăturile pentru montarea conductelor pe distanța Egreta – Biserica cu Ceas, pentru primul tronson de 18 metri lungime; Cablurile electrice, țevile vechi din fontă, care au fost dezafectate, au reprezentat obstacole, care au necesitat măsuri suplimentare de prevenție pentru stabilizarea părților de asfalt aflate în pericol să se desprindă, până la astuparea gropilor de lucru” a mai spus primarul Ștefan Ilie.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE