-0 C
Tulcea
joi, decembrie 7, 2023

WWF, Climate Heroes: Tinerii sunt motorul verde al sustenabilității de mâine

ECONOMIE

Tinerii sunt vocea schimbărilor climatice. În misiunea de a susține tinerii în dezvoltarea propriilor inițative, care să diminueze efectele schimbărilor climatice și de a le oferiun plusde claritate legat de cele mai eficiente moduri prin care să influențeze politicile și procesele publice, WWF România a lansat Climate Heroes: Youth Voices for Sustainable Living.  Climate Heroes este un proiect menit să educe tinerii între 15 și 24 de ani asupra legăturii directe dintre stilul de viață și schimbările climatice.

Potrivit studiului național efectuat de Unlock Research, la cererea WWF România, în cadrul proiectului Climate Heroes: Youth Voices for Sustainable Living, 86% dintre aceștia consideră schimbările climatice o problemă globală, în timp ce doar 75% dintre ei conștientizează că si România este afectată. Tăierea pădurilor (65%) și activitățile care produc dioxid de carbon (60%) sunt principalele cauze identificate de tineri, răspunzătoare pentru schimbările climatice.

Dintre tineri, 95% sunt de acord că acțiunile care să combată efectele schimbărilor climatice trebuie să fie o prioritate în România, însă doar 33% cunosc cel puțin o activitate care să conducă la combaterea efectelor schimbărilor climatice. 83% dintre tineri se simt personal îngrijorați de efectele schimbărilor climatice, iar 70% cred că pot schimba comportamentul semenilor prin exemplul personal, în timp ce doar 45% sunt de părere că pot influența politicile referitoare la schimbări climatice în Romania.
 

Sperăm că, prin training și prin mentorat, proiectul va crește nivelul de înțelegere, va crea abilități și va inspira tinerii să acționeze, astfel încât să devină lideri de opinie puternici în comunitățile lor și în relația cu factorii de decizie. Climate Heroes reprezintă  un instrument și o oportunitate de a atrage și de a implica tinerii, pentru a-și asuma un rol mai important în lupta împotriva schimbărilor climatice, la nivel local, național și global”, spune Carmen Pădurean, Manager Proiect, WWF România.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE