18.9 C
Tulcea
marți, octombrie 3, 2023

Act normativ ce stabileşte noi obligaţii în vederea creşterii gradului de protecţie a cetăţenilor români care lucrează în străinătate

ECONOMIE

Camera Deputaţilor a adoptat, ca for decizional actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2021, prin care se modifică şi se completează Legea nr.156/2000, urmărindu-se instituirea, în sarcina furnizorilor de servicii de plasare a forţei de muncă stabiliţi pe teritoriul unui alt stat, care desfăşoară pe teritoriul României activităţi de mediere şi plasare a forţei de muncă, a obligaţiilor pe care le au şi agenţii români de plasare a forţei de muncă.

De asemenea, este preconizată stabilirea unor obligaţii suplimentare în sarcina agenţilor de plasare a forţei de muncă în străinătate şi a furnizorilor de servicii de plasare, în vederea creşterii gradului de protecţie a cetăţenilor români aflaţi în căutarea unui loc de muncă în afara ţării. Totodată, sunt modificate prevederile art. 19 referitoare la calificarea unor fapte drept contravenţii şi la sancţionarea acestora.

Michael Gudu Deputat PNL Tulcea

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE