26.1 C
Tulcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

S-a completat legislația: Locuințele ANL destinate tinerilor sunt mai accesibile prin reducerea prețului

ECONOMIE

A fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea de modificarea şi completarea normelor metodologice privind punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe care prevăd reducerea preţului locuinţelor, construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).

Astfel, prețurile de vânzare și chirie ale locuințelor ANL destinate tinerilor, care au fost mărite semnificativ, și chiar dublate, în unele cazuri, în anul 2020, sunt readuse la o valoare similară celei din 2019.

Spre deosebire de ce stabilea legislația din domeniu până recent, prețurile locuințelor ANL se bazează pe costul de construcție al imobilului, din care se scad amortizarea și costul chiriei plătite de tinerii care locuiesc în acel apartament și care doresc să îl cumpere.

Actul normative stipulează faptul că prețul de vânzare al locuințelor nu pornește de la costul construirii unui nou imobil, în general, ci de la costul de construcție al imobilului în cauză, din care se deduc, în funcție de localitate, o valoare mai mare sau mai mică din amortizare și chiria plătită.

Pe cale de consecință, locuințele din orașele mici vor fi mai ieftine decât cele din orașele mari iar locuințele ANL destinate tinerilor vor fi cu mult mai accesibile.

Michael Gudu deputat PNL

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE