8.9 C
Tulcea
duminică, aprilie 21, 2024

Poluare cu păcură în portul Midia Năvodari. O tonă de păcură s-a scurs în port după ce unul dintre furtunurile de descărcare al unei nave s-a spart.

ECONOMIE

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral informează că azi, 28.10.2021, ora 2:00 AM, în timpul descărcării navei Angi, încărcată cu păcură, care se afla în dana 4 Midia Năvodari, județul Constanța, unul din furtunurile de descărcare ale terminalului s-a spart.

A rezultat o poluare cu păcură de cca. 1 tonă, din care 80% pe mal și 20% s-a scurs între navă și cheu. Personalul terminalului ajutat de echipajul remorcherului de serviciu a început să limiteze răspândirea poluării în apă.

A fost anunțat tot personalul disponibil din portul Midia, precum și firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curățare. În acest moment, la fața locului sunt toate instituțiile cu rol de combatere a poluării.

Între navă și cheu, pe o lungime de 30 m, lățime de 0.5 m (distanța între navă și cheu) și grosime de aproximativ 2,3 cm, se află o cantitate de păcură de aproximativ 200 de litri. Păcura este compactă și înghețată, datorită temperaturii scăzute.

Păcura va fi îndepărtată de firmele specializate și dotate corespunzător după plecarea navei. Este și o suprafață de sol (cheu) afectată. Acvatoriul este în siguranță. Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral sunt la fața locului, urmează să fie aplicate sancțiuni.

Când va fi posibil, se va relua descărcarea navei, care va mai dura încă 24 ore până la finalizare.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE