În urma verificărilor efectuate de inspectorii ecologi ai ARBDD, au fost confiscate circa 400 m de unelte tip setcă monofilament și circa 300 m de unelte tip setcă fir textil cu mărimea ochiului între 40 și 100 mm, dimensiune interzisă a fi folosită în Marea Neagră conform Ordinului 1369/2018 privind caracteristicile tehnice și condițiile de folosire a uneltelor admise la pescuitul comercial.
Au fost găsite în plase și eliberate în mediul natural 4 exemplare de păstrugă precum și 2 exemplare de rechin. Unele exemplare erau vii, altele însă erau deja depreciate.
Este una din cele 6 specii de sturion sălbatic protejate de legislația din România, clasificată ca specie pe cale de dispariție, capturarea fiind interzisă conform Ordinului comun al Ministrului agriculturii și dezvoltării rurale și al Ministrului mediului, apelor și pădurilor 85/662/2021 și a Ordinului de prohibiție 58/462/2021.
Păstruga mai trăiește doar în Marea Neagră, Marea Caspică și Marea Azov. Migrează în perioada martie – mai pentru reproducere în fluviile Dunăre, Volga, Nistru unde își depune icrele în zonele nisipoase și cu aglomerări de pietriș. Se hrănește cu moluște, larve de insecte, viermi, guvizi și crustacee.