35 C
Tulcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Tinerii își pot achiziționa locuințe prin ANL la prețul din 2019. Au fost aprobate Normele Metodologice

ECONOMIE

A fost aprobat proiectul de hotărâre venit de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) ce conține normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor legii care vin în sprijinul celor care îşi doresc să achiziţioneze sau să închirieze o locuinţă pusă la dispoziţie prin programul guvernamental privind construcţia de locuinţe al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL).

După ce preţul de vânzare şi chirie al acestor locuinţe a fost majorat semnificativ, dublat în unele cazuri, odată cu majorarea din 2020 a veniturilor din industria construcţiilor. Guvernul PNL, la propunerea MDLPA, a adoptat o hotărâre prin care se revine la preţuri similare cu cele din 2019. Pentru aplicarea acestui act normativ a fost nevoie de o nouă metodologie de aplicare.

Modificările şi completările legislative au fost necesare pentru că locuinţele ANL sunt destinate tinerilor, scopul acestora fiind de a asigura o chirie şi mai apoi o casă proprie la un preţ accesibil.

Prin Hotărârea de Guvern se urmăreşte reglementarea valorii de vânzare raportat la valoarea de investiţie a construcţiei.

Michael Gudu Deputat PNL Tulcea

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE