36.1 C
Tulcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Prețurile la energie electrică și gaze naturale ar urma să se plafoneze pentru 6 luni la prețul mediu al perioadei martie-septembrie

ECONOMIE

Comisiile reunite în Parlamentul României trebuiau să se pronunțe astăzi pe raportul privind legea plafonării prețurilor la energie electrică și gaze naturale supusă dezbaterii de PSD.

Preturile la energie electrică și gaze naturale ar urma să se plafoneze pentru 6 luni la prețul mediu al perioadei martie-septembrie.

Prețul la energie ar trebui să se plafoneze la 460 mw/h lei pentru operatorii casnici și 135 de lei la gaze naturale mw/h.

Din păcate, decizia privind această plafonare a fost amânată pentru luni. O decizie era așteptată chiar astăzi, însă, în urmă cu doar câteva minute, s-a luat decizia ca votul final în comisiile reunite și raportul să fie date abia luni dimineață, pentru că trei instituții importante, axate pe acest subiect, nu au trimis niciun punct de vedere pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie.

Este vorba despre Ministerul Energiei, Consiliul Concurenței, dar și de cei de la ANRE.

Luni dimineață ar trebui, astfel, să se ia o decizie finală în cadrul celor trei comisii reunite. Totodată, acesta decizie ar trebui să intre, la începutul săptămânii următoare, și la vot în plenul Camerei Deputaților.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE