10 C
Tulcea
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Europol: Tranzacții de 15 milioane de euro pe 250 de domenii online și false servicii financiare

ECONOMIE

O rețea de escrocherie online care opera din Bulgaria şi care i-a făcut pe investitori germani să piardă milioane de euro, a fost anihilată conform Europol, relatează AFP.

”Reţeaua criminală, care a operat din mai 2019 în septembrie 2021, a îndemnat investitori germani să efectueze tranzacţii în valoare totală de cel puţin 15 milioane de euro”, precizează într-un comunicat Europol. Reţeaua folosea peste 250 de nume de domeniu online pentru a face publicitate unor false servicii financiare.

Aproximativ 100 de angajaţi din centrele telefonice atrăgeau investitori cu ajutorul unor materiale scrise dinainte.”Profiturile iniţiale afişate în interfaţa utilizatorului încurajau clienţii să investească sume mari de bani”, potrivit Eurpol.

”Cu toate acestea, clienţii nu au primit câştigurile respective sau un sold al contului solicitat”, precizează agenţia. Europol a coordonat operaţiunile poliţiiilor prin Unitatea europeană de cooperare judiciară Eurojust.

Majoritatea angajaţilor acestor centre telefonice nu ştiau că erau implicaţi într-o fraudă, potrivit anchetei.Poliţişti europeni au arestat anul acesta 11 persoane cu privire la o escrocherie similară, care le-a permis să obţină aproximativ 30 de milioane de euro.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE