10 C
Tulcea
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Efectele schimbărilor climatice au deja un impact negativ asupra a 85% din populația lumii

ECONOMIE

O echipă de cercetători a analizat aproximativ 100.000 de studii publicate între 1951 şi 2018 şi care arată efectele încălzirii globale conform. „Avem dovezi copleşitoare că schimbările climatice afectează toate continentele, toate sistemele”, a declarat autorul studiului Max Callaghan pentru AFP.

Max Callaghan şi cercetătorii de la Institutul de cercetare Mercator, cu sediul în Berlin, au cartografiat planeta noastră şi au reprezentat impactul schimbărilor climatice.

Potrivit acestuia, 80% din Pământ, care găzduieşte 85% din populaţia lumii, este vizat de studii care preconizează schimbări de temperatură şi precipitaţii legate de încălzire.

Pentru fiecare celulă de rețea pe care au studiat-o s-a dovedit că „devine mai cald sau mai rece sau mai umed sau mai uscat în afara limitelor variabilității naturale” spuse Callaghan.

În mod crucial, a spus el, cercetările au documentat în mod disproporționat impacturile climatice în țările mai bogate, cu mai puține studii în regiunile extrem de vulnerabile.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE