10 C
Tulcea
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Un bărbat a înființat o cultură de cannabis. Au fost ridicate 35 de plante de cannabis, 46 de kg de tulpini cu inflorescențe puse la uscat, precum și suma de 5.000 de lei

ECONOMIE

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de cultivare și deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea comercializării.

În cauză s-a reținut faptul că, inculpatul a înființat o cultură de cannabis pe raza unei comune din județul Călărași, drogurile ce urmau a fi obținute fiind destinate comercializării.

La data de 07.10.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Călărași au efectuat 3 percheziții domiciliare, pe raza județului Călărași și a municipiului București, în urma căreia au fost ridicate 35 de plante de cannabis, 46 de kg de tulpini cu inflorescențe puse la uscat, precum și suma de 5.000 de lei. La data de 09.10.2021, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Călărași cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Călărași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE