27.2 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

Drumuri de legătură cu conexiune la Drumul Expres Constanța – Tulcea – Brăila cu municipiul Tulcea

ECONOMIE

Primăria Municipiului Tulcea a pus bazele Protocolului de colaborare între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere si Municipiul Tulcea pentru realizarea în parteneriat a investiției ,,Proiectare Studiu de Fezabilitate, Proiect Tehnic și Documentație Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire, pentru Drumuri de legătură cu conexiune la Drumul Expres Constanța – Tulcea – Brăila cu municipiul Tulcea”.

Drumurile de centură vor conecta Drumul Expres cu Drumul European 87, între localitățile Mineri si Tulcea, cu Tulcea pe str. Babadag, cu DJ 222 între Tulcea și Agighiol și 222C, între Tulcea și Malcoci.

„Protocolul de colaborare va fi supus aprobării Consiliului Local al Municipiului Tulcea în ședință extraordinară, urmând ca în perioada următoare municipiul va realiza achizițiile care vor fi finanțate de CNAIR, conform Ordonanței de urgență nr. 88/2020 privind instituirea unor măsuri, precum și acordarea unui sprijin financiar pentru pregătirea portofoliului de proiecte în domenii strategice considerate prioritare pentru perioada de programare 2021-2027, destinat finanțării prin Programul operațional Infrastructură mare 2014-2020 (POIM).

Mulțumesc directorului general Cristian PISTOL și specialiștilor CNAIR, care au înțeles importanța realizării acestei investiții și colegilor din cadrul Direcției pentru proiecte europene a primăriei pentru efortul depus, care împreună cu cu celelalte compartimente de la economic, achiziții, investiții etc, formează o echipă eficientă pentru implementarea acesteia!

Municipiul Tulcea se confruntă cu lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate care să-i asigure dezvoltarea, cu o creștere considerabilă a traficului rutier, care creează blocaje, poluează intens și aglomerează parcările.În consecință, este vitală realizarea unor drumuri de legătură la viitoarea rețea rutieră rapidă, o centură nouă a Tulcei, care va conecta municipiul cu Drumul Expres DX8 și cu localitățile Constanța – Babadag – Isaccea – Măcin – Brăila. Un proiect asumat și început de administrația pe care o conduc, pentru Tulcea și pentru tulceni” a spus primarul Ștefan Ilie.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE