27.2 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

Giurgiu: Explozie la parterul unui bloc, o persoană cu arsuri grave, 14 persoane evacuate în miez de noapte

ECONOMIE

În noapte de 13-14 Ianuarie 2023, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada Vaporului din municipiul Giurgiu, acolo unde a avut loc o explozie într-o garsonieră situată la parterul unui bloc.

Giurgiu: Explozie la parterul unui bloc, persoane evacuate în miez de noapte

La fața locului s-au deplasat, în cel mai scurt, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o ambulanță SMURD un echipaj CBRN și trei ambulanțe SAJ.

Giurgiu: Explozie la parterul unui bloc, persoane evacuate în miez de noapte

Explozia din municipiul Giurgiu, s-a produs din cauza fumatului în locuri neprotejate corespunzător, respectiv în apropierea sistemului de încălzire pe butelie, folosit în dormitor.

Aceștia au constatat faptul că în urma evenimentului un bărbat, în vârstă de 68 de ani, a suferit arsuri la nivelul capului și la picioare. Acesta era conștient, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital. Bărbatul era singur în locuință.

Echipajele de pompieri au evacuat 14 persoane de pe scara respectivă, dintre care doi copii. Nu au fost alte persoane rănite.

Urmăriți Știrile TotalPress și pe Google News

Concomitent cu acțiunea de evacuare și salvare a persoanelor, pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului în garsoniera respectivă. Flăcările nu s-au extins și la vecini.

Potrivit pompierilor, în garsoniera unde a avut loc explozia s-a degradat tencuiala tavanelor şi a pereţilor în proporţie de 95%, au ars un pat, o uşă, o fereastră şi articole textile şi au fost distruse uşa de la intrare, obiecte de mobilier şi sanitare, electronice şi electrocasnice.

Totodată, s-au spart geamurile de pe casa scării şi s-a deteriorat ghena şi zugrăveala de pe pereţi, iar la alte cinci locuinţe s-au deteriorat uşile de la intrare, mobilierul, obiecte sanitare şi tavanele.

Dat fiind amploarea evenimentului, pentru stingere incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, o ambulanţă SMURD, un echipaj CBRN şi trei ambulanţe SAJ, precum şi reprezentanţi ai societăţilor de distribuţie a energiei electrice şi gazelor.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE