36.1 C
Tulcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Ștefan Ilie: „După mulți ani în care a fost doar subiect de campanie, ,,Grădina de vară” a intrat în patrimoniul orașului. Acum avem proiectul. Obținem finanțarea și încep lucrările”

ECONOMIE

„Tulcenii sunt legați sentimental de acest loc care a stat abandonat atâta amar de vreme. Grădina de vară își va păstra destinația de spațiu public destinat evenimentelor culturale. Contrar tentației unor ,,dezvoltatori” și a zvonurilor lansate de trompetele lor” spune Ștefan Ilie, primar al municipiului Tulcea.

Primăria Tulcea a demarat un PUZ și un proiect de regenerare urbană în zona străzilor Isaccei-Portului, pentru Parcul Personalităților, Grădina de Vară, parcare Casa Sindicatelor. Proiectul are ca scop revitalizarea și restilizarea zonei, reorganizarea spațiilor și îmbunătățirea circulației.

Propunerea pentru Grădina de Vară este reorganizarea într-un spațiu deschis, a unei piațete civice cu posibilitatea organizării de evenimente, cu ecran de proiecție, dar și cu zonă de alimentație publică care poate menține spațiul activ tot timpul. Demisolul este prevăzut ca spațiu de parcare.

„Suntem conștienți că tulcenii așteaptă de mult timp și merită aceste proiecte, cu toții ne-am dori să se concretizeze totul peste noapte, însă trebuie să fim realiști și să acceptăm faptul că fiecare proiect are mai multe etape…

Eu sunt încrezător în echipa de la primărie astfel încât aceste proiecte să prindă viață, să devină realitate mai rapid decât viteza cu care se răspândesc clevetelile celor câțiva „oameni de bine” focusați pe denigrarea fiecărui proiect pentru Tulcea și pentru tulceni” a spus primarul Ștefan Ilie.

„Ne dorim multe și toate deodată, și este normal să fie așa, oamenii au așteptat mult prea mult timp în care nu s-a făcut nimic(!) Școli și grădinițe renovate, creșe noi, drumuri reasfaltate, locuri de parcare mai multe, parcuri și spații recreative, locuințe noi și blocuri reabilitate, parcuri industriale, sisteme de încălzire mai eficiente și multe altele, recuperăm mulți ani de inactivitate.

Trebuie să știți, oameni buni, că se lucrează cu toate forțele, toate aceste proiecte sunt în diferite etape, mai mult sau mai puțin avansate dar, vă asigur că vom începe să vedem efectele concrete mai curând decât cred unii”a conchis Ștefan Ilie, primar al municipiului Tulcea.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE