10 C
Tulcea
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Oradea: DIICOT a destructurat o grupare care vindea cocaină, cannabis și amfetamină

ECONOMIE

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară într-o cauză vizând destructurarea unei grupări specializată în distribuirea drogurilor de risc și de mare risc pe raza municipiului Oradea și în comunele limitrofe.

În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2021 – mai 2022, pe raza municipiului Oradea a activat o grupare care a distribuit constant droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină, 3-CMC şi amfetamină) consumatorilor din zona municipiului Oradea.


În urma punerii în aplicare a mandatelor de percheziție domiciliară au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării cantitățile de 400 de grame de canabis și 135 grame de droguri de mare risc (3-CMC şi amfetamină), cântare de precizie, grindere și diverse sume de bani.


La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au fost conduși în vederea audierii 9 suspecți.

În urma audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a cinci inculpați.


În cursul zilei de astăzi va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile a unui inculpat.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE