22.2 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

Peste 1.400 de intervenții gestionate de pompieri în ultimele 24 de ore

ECONOMIE

La nivel național, 1.172 persoane au primit asistență medicală de urgență, cele mai multe solicitări fiind gestionate în zona București-Ilfov (273 cazuri), urmată de județele Cluj (62 cazuri), Mureș (58 cazuri) și Timiș ( 53 cazuri).

În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 51 incendii, precum și în alte 238 de misiuni destinate protecției comunităților.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere.

Amintim câteva dintre cele mai relevante misiuni:

În cursul serii trecute, pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu produs la subsolul unui bloc de locuințe, în municipiul Constanța. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta cu degajări mari de fum și exista riscul extinderii la etajele superioare. Pentru a preîntâmpina orice situație care să le pună viața în pericol, 13 persoane au fost evacuate și asistate medical, fără a fi necesar transportul la o unitatea spitalicească. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite.

O altă misiune care a presupus efort susținut din partea salvatorilor a fost și cea din județul Giurgiu, unde echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs în garsoniera unui imobil din municipiul Giurgiu. Pe timpul operațiunilor de intervenție, un bărbat a fost salvat cu ajutorul autospecialei de lucru la înălțime, iar o femeie intoxicată cu fum a fost asistată medical la fața locului.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE