8.9 C
Tulcea
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Galați: Arestat după ce a vâdut 1,5 kg de etnobotanice și peste 2 kilograme de cannabis.

ECONOMIE

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată şi efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada mai – noiembrie 2021, inculpatul împreună cu alte persoane, au procurat, transportat și comercializat, pe raza județului Galați, aproximativ 1,5 kilograme de substanțe etnobotanice(metafedronă) și peste 2 kilograme de cannabis.
La data de 07.12.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperite și ridicate 2 kilograme de cannabis, 100 de grame de substanțe etnobotanice, un pistol cu aer comprimat și suma de 4.000 de lei.
În cursul zilei de ieri, Tribunalul Galați a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Galați și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE