18.9 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

Ștefan Ilie, primar Tulcea:”Sistemul Energoterm și-a dovedit ineficiența (!) dar 7000 de tulceni nu pot rămâne în frig. Voi solicita încă o dată votul consilierilor”

ECONOMIE

După ce SC Energoterm Tulcea anunță, printr-un comunicat semnat de directorul Răzvan Teodoru, în fapt, falimentul firmei, primarul Municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, informează tulcenii că deși prețul mare al gazului și al energiei electrice au demonstrat că la Tulcea a fost întreținut artificial, ani în șir, un mecanism ineficient , nu pot fi lăsați fără căldură 7000 de tulceni astfel încât va mai convoca o ședință a Consiliului Local și va mai solicita încă odată votul consilierilor:

„Situația abonaților Energoterm și a societății în sine este destul de gravă și nu de azi, de ieri, ci de foarte mult timp. Iar cauzele sunt multe: sistem învechit, cu încălzire pe verticală, ceea ce a făcut imposibilă deconectarea răului platnic; investiții zero în centrale aeroderivate, care produc energie și apă caldă în cogenerare; lipsa unor măsuri ferme, nepopulare, asumate de autoritățile locale, dar care să reformeze și să eficientizeze sistemul neperformant. Însă, indiferent de vot, sistemul va fi reformat.

Anul acesta, creșterea foarte mare a prețurilor gazului și energiei și scumpirile în lanț generate ne-au arătat încă odată că am întreținut artificial, ani în șir, un mecanism ineficient.

Iar acum, din nou, ne este teamă să luăm decizii nepopulare și ne gândim la voturi și nu la oprirea pierderilor cu riscul de a disponibiliza și de a elimina rănile de mult cangrenoase.

Și inventăm fel de fel de minciuni, că nu știam de preț, că aveam alte soluții miraculoase, însă nici nu ne-am aplecat, un singur minut, să muncim în miile de ore dedicate calculelor și soluțiilor pentru această iarnă.

Sunt împotriva alocării la nesfârșit de fonduri din banii de investiții, care ar fi făcut de mult din Tulcea un oraș european. Milioane și milioane de Euro au fost aruncate pur și simplu în foc.

Dar nici nu putem lăsa 7000 de abonați în frig în această iarnă, pentru că noi vrem să arătăm acestora că putem mai ieftin, dar nu vrea primarul să ne accepte soluțiile. Pe care nici nu le avem sau care nici nu se pot aplica.

Adevărul dureros este că prin votul lor, împotrivă și abținere, consilierii au scos din priză un pacient aflat în comă.

Voi mai convoca o ședință a Consiliului Local și voi mai solicita încă odată votul. Asta pentru a nu rămâne în frig 7000 de tulceni și pentru că e de datoria mea să o fac.

Însă, indiferent de vot, sistemul va fi reformat. Cu dureri și înjurături, dar va fi. Iar soluții avem și sunt descrise în comunicatul Energoterm de mai jos, pe care vă rog să îl parcurgeți” Ștefan Ilie, Primar al Municipiului Tulcea.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE