18.9 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

Peste o sută de persoane audiate într-un dosar de camătă și șantaj

ECONOMIE

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate sume de bani în lei și valută, arme albe (macete, săbii, cuțite, topoare), înscrisuri privind împrumuturile acordate, sisteme informatice și chei de autoturisme.

Din cercetările efectuate a rezultat că, începând cu anul 2016, 12 persoane, din municipiile Târgu Mureș și Reghin, s-ar fi constituit într-un grup organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de șantaj și camătă și ar fi funcționat ca două grupări, care ar fi acționat în mod coordonat, în realizarea activităților infracționale.

Astfel, ar fi acordat împrumuturi bănești către sute de persoane, ale căror cuantumuri ajungeau uneori la câteva sute de mii de euro, iar, ulterior, persoanele împrumutate ar fi fost determinate să restituie sume mult mai mari, cu dobânzi, în unele cazuri de peste 100%, în caz contrar, fiind amenințate sau agresate fizic.

12 mandate de aducere vor fi puse în executare, pe numele persoanelor bănuite, care vor fi audiate, urmând a se analiza oportunitatea dispunerii unor măsuri preventive față de acestea.

Începând de astăzi, urmează a fi audiate peste 100 de persoane, în calitate de persoane vătămate sau martori. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE