6.1 C
Tulcea
vineri, aprilie 19, 2024

Tratamentul antiviral oral anti – COVID-19 va ajunge și în țările sărace sau cu venituri medii

ECONOMIE

Pfizer și Medicines Patent Pool (MPP) au semnat un acord istoric de licență pentru tratamentul antiviral oral pentru COVID-19 care va permite firmelor sublicențiate din țările sărace sau cu venituri medii să producă medicamentul care reduce cu 89% riscul de spitalizare și toată lumea să aibă acces la el. În conformitate cu termenii acordului de licență principal dintre Pfizer și MPP, producătorii calificați de medicamente generice din întreaga lume cărora li se acordă sublicențe vor putea furniza PF-07321332 în combinație cu ritonavir în 95 de țări, acoperind până la aproximativ 53% din populația lumii.

Aceasta include toate țările cu venituri mici și medii-mici și unele țări cu venituri medii-superioare din Africa Sub-sahariană, precum și țările care au trecut de la statutul de venituri medii-mici la medii-superioare în ultimii cinci ani. Pfizer nu va primi redevențe pentru vânzări în țările cu venituri mici și va renunța în continuare la redevențe pentru vânzări în toate țările acoperite de acord, în timp ce boala COVID-19 rămâne clasificată drept urgență de sănătate publică de interes internațional de către Organizația Mondială a Sănătății.

PF-07321332 urmează să fie administrat împreună cu ritonavir, un medicament HIV pe care îl cunoaștem bine, deoarece avem o licență pentru el de mulți ani și vom lucra cu companii de medicamente generice pentru a ne asigura că există o cantitate suficientă atât pentru COVID-19 cât și pentru HIV”. 

„Unitaid, o agenție globală de sănătate, creată MPP în urmă cu zece ani exact în acest scop – pentru a asigura licențe care să permită și să accelereze accesul la tratamente de calitate la prețuri accesibile pentru persoanele aflate în medii cu resurse limitate. În timpul unei pandemii, a economisi timp înseamnă a salva vieți. Acest acord ne-ar putea ajuta să ajungem mai repede la mai mulți oameni de îndată ce medicamentul este aprobat și, atunci când este cuplat cu acces sporit la testare, să aducă beneficii pentru milioane de oameni”, a spus dr. Philippe Duneton, director executiv, Unitaid. 

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE