36.1 C
Tulcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că urmează să ajungă în ţară, din Germania, 12.700 de doze de anticorpi monoclonali.

ECONOMIE

„Până acum, Italia ne-a trimis deja 5.200 de doze de anticorpi monoclonali. Sunt în desfăşurare procedurile de transfer şi de preluare a 12.700 de doze din Germania tot anticorpi monoclonali, care urmează să ajungă în cursul săptămânii viitoare”, a declarat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă, la sediul CNCCI de la Ciolpani.

Potrivit acestuia, vineri seara o să ajungă din Danemarca opt concentratoare de oxigen şi 15 ventilatoare de transport.Organizaţia Mondială a Sănătăţii a comunicat faptul că urmează să aducă în România 200 de concentratoare de oxigen, de capacitate 8 litri.

„Astăzi am dat acceptul pentru o cantitate de medicamente necesare în secţiile de terapie intensivă şi care, având în vedere numărul pacienţilor, putem să ajungem la o problemă de furnizare de către firme şi atunci avem o ofertă din Franţa de medicamente de acest gen, care va fi acceptată astăzi şi va fi comunicată”, a mai afirmat Raed Arafat.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE