18.9 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

Noi concursuri pentru cei mici şi cei mari, lansate de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

ECONOMIE

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Unitatea de Implementare a Proiectului CIPN, lansează concursul pentru elevi „Suntem SuperEroi” şi concursul pentru gospodari şi mici fermieri „Fermier Responsabil”, ambele parte a campaniei naţionale de conştientizare a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”.

În perioada 15 octombrie – 30 noiembrie, peste 140 de echipe, formate din câte 10 elevi din ciclurile primar şi gimnazial, alături de un profesor sau coordonator desemnat de fiecare UAT înscris, se vor întrece în probe interactive, atât online, cât şi offline, în cadrul competiţiei de implicare civică pe teme de mediu „Suntem SuperEroi”.

Una din cele mai importante şi aşteptate probe din acest concurs este organizarea unei acţiuni de protecţie a mediului în localitatea respectivă, acţiune ce va fi documentată foto sau video de fiecare echipă participantă, urmând să intre în galeria proiectului.

O altă misiune a micilor SuperEroi este să convingă cât mai mulţi gospodari din comunitate să participe în perioada 01-15 noiembrie la concursul „Fermier Responsabil” ce le oferă acestora posibilitatea de a aprofunda noile acţiuni şi reguli de bune practici agricole pentru prevenirea poluării apei cu nitraţi.

Se acordă premii importante celor mai buni concurenţi din cele două concursuri:  laptopuri, tablete, seturi camping – pentru primele trei echipe de SuperEroi, precum şi bonuri cadou pentru achiziţionarea de materiale necesare construirii de platforme individuale de colectare a gunoiului de grajd pentru cei mai activi 10 fermieri. 

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE