27.2 C
Tulcea
marți, iunie 18, 2024

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei cere autorităţilor să nu împiedice accesul pelerinilor pe timpul nopții la racla cu sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva

ECONOMIE

Pelerinajul la racla cu sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi a început vineri dimineaţă. Până sâmbătă seară au trecut pe la raclă 16.000 de credincioşi. Afluxul de pelerini este mai redus decât în anii precedenţi.

Preotul Constantin Sturzu, purtătorulul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (MMB), a declarat că noaptea trecută au existat cazuri când pelerini care nu deţineau certificatul verde nu au fost lăsaţi de forţele de ordine să ajungă la Catedrala Mitropolitană din Iaşi pentru a se închina la sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva. Autorităţile au restricţionat deplasarea persoanelor în municipiul Iaşi, în intervalul 20.00-05.00, după ce rata de incidenţă a depăşit opt cazuri la mia de locuitori.

„În momentul când vine un pelerin noaptea, nu are acel certificat verde şi nu este lăsat să intre la catedrală, el şi cu alţi pelerini creează aglomeraţie pe străzile Iaşiului. Acel pelerin aşteaptă să se facă ora cinci dimineaţa, apoi se aşează la un rând care e mult mai mare ziua. La plecare, el aglomerează oraşul. Este mai logic să fie lăsaţi noaptea să ajungă la raclă, pentru că rândul este mic şi nu se creează aglomeraţie”, a afirmat preotul Constantin Sturzu.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE