26.1 C
Tulcea
sâmbătă, iulie 13, 2024

Pe fondul creșterii cazurilor, UE va aproba în scurt timp primele medicamente cu anticorpi COVID

ECONOMIE

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană urmează să autorizeze utilizarea a doi anticorpi monoclonali pentru a trata pacienții cu COVID-19 în zilele următoare, au declarat două surse UE pentru Reuters, în primele aprobări ale unor astfel de terapii.

Autorizațiile ar urma să vină pe măsură ce blocul se confruntă cu o nouă creștere a infecțiilor și a spitalizărilor, în ciuda nivelurilor ridicate de vaccinare din multe țări.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) va da în această săptămână undă verde tratamentului dezvoltat de firma americană de biotehnologie Regeneron și gigantul elvețian Roche, a spus o sursă. Cocktailul de anticorpi este cunoscut sub numele de REGEN-COV în Statele Unite și este vândut în altă parte sub numele de marcă Ronapreve.

Autoritatea de reglementare europeană va autoriza, de asemenea, săptămâna aceasta utilizarea în UE a anticorpului monoclonal Regkirona, dezvoltat de compania sud-coreeană de biotehnologie Celltrion, conform sdursei invocate de Reuters.

TOTAL INFO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

SĂNĂTATE